Delta start met aanleg Zeeuws glasvezelnetwerk

Delta start vanaf januari met het aanleggen van een Zeeuws glasvezelnetwerk. Middelburg, Goes en Terneuzen zijn als eerste aan de beurt. Het bedrijf trekt de komende jaren 100 miljoen euro uit voor een glasvezelnetwerk in Zeeland.

Internetten op tablet en laptop (foto: Pixabay)

Op bedrijventerreinen en bij nieuwbouwwoningen wordt al glasvezel aangelegd door Delta. "Nu gaan we glasvezel ook naar bestaande woningen aanleggen", zegt directeur Marco Visser. Delta zegt dat glasvezel het meest toekomstbestendig is.

Glasvezel is gemaakt van dunne glasvezels die zo dik zijn als een haar. Het signaal wordt doorgegeven via licht. Bij een coaxkabel wordt het signaal door middel van stroomimpulsen doorgegeven, dat is langzamer dan glasvezel.

Ook KPN liet eerder weten de komende twee jaar fors te willen investeren in de uitbreiding van het glasvezelnetwerk. Voor 2022 wil het bedrijf de snelle internetverbinding bij 50.000 Zeeuwse huishoudens aanleggen.

Internet via de kabel gaat niet verdwijnen. Consumenten hebben nu de keus voor een abonnement tussen het nieuwe glasvezelnetwerk of de kabel. Prijzen worden later bekend gemaakt.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Delta glasvezel
Deel dit artikel:

Reageren