Groene Ster komt net tekort voor stunt tegen landskampioen

Groene Ster Vlissingen heeft aan een spectaculaire ontmoeting met landskampioen Hovocubo één punt overgehouden. De ploeg van trainer Youssef El Badey stond halverwege nog met 2-0 voor, maar in een heetgebakerde tweede helft kwamen de bezoekers toch nog langszij. Groene Ster staat na het gelijkspel op de vijfde plaats in de eredivisie.

Groene Ster kon de overwinning tegen Hovocubo net niet over de streep trekken (foto: Paul ten Hacken)

In een prima eerste helft nam Groene Ster een 2-0 voorsprong tegen de ploeg uit Zwaag. Salim Sandee en Nicky van Merriënboer scoorden voor de Vlissingse club. Aan het begin van de tweede helft sloeg de vlam in de pan, toen aanvoerder Yoshua St. Juste van Hovocubo een klap gaf aan Hicham El Kaddouri van Groene Ster. El Kaddouri reageerde daar vervolgens op. Beide spelers kregen een rode kaart en na een afkoelingsperiode werd het spel weer hervat.

Nog een keer rood

In de rest van de tweede helft gebeurde nog van alles. Hovocubo kreeg in de persoon van Mats Velseboer (net als St. Juste international) nog een keer rood, maar Groene Ster kon niet profiteren van de man meer situatie. Toen het weer vijf tegen vijf was, wist Hovocubo toch nog een punt te pakken. Amir Molkarai zorgde voor de 2-1 voor de club die dit seizoen ook Champions League speelt en in de absolute slotfase tekende Lahcen Bouyouzan voor de gelijkmaker.

Vijfde plaats

Door het gelijkspel staat Groene Ster nu vijfde in de eredivisie. De achterstand op koploper ASV Lebo is vijf punten.

Meer over dit onderwerp:
voetbal zaalvoetbal Groene Ster Vlissingen
Deel dit artikel:

Reageren