Marjon de Hond na negen jaar terug als weervrouw op landelijke tv

Marjon de Hond in het programma Herexamen (2006)
Marjon de Hond in het programma Herexamen (2006) © ANP
RTL Nieuws meldt op de website dat De Hond haar eerste weerbericht verzorgt om 18.15 uur in de uitzending van EditieNL. Op de site zegt de weervrouw zelf dat ze zich er al op verheugt. "Ik heb zin om weer terug te keren op het landelijke podium. Het is fijn om richting het grote publiek een belangrijke maatschappelijke rol te vervullen. Iedereen praat altijd over het weer en iedereen vindt er wat van."

Van 1999 tot 2009

Marjon de Hond was van 1999 tot 2009 weervrouw voor het NOS journaal. Sinds 2015 is ze weervrouw bij Omroep Flevoland. Vier jaar geleden vertelde De Hond over haar depressie en burn-out. Toen zag ze zichzelf niet terugkeren op de landelijke televisie, vertelde ze in RTL Late Night. "Het weer presenteren in een hectische nieuwsorganisatie met tien deadlines op een avond, dat hoeft niet, maar ik mis het presenteren wel."

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>