Zomer 2019: Minder toeristen, maar ze bleven langer

Afgelopen zomer zijn er minder toeristen naar Zeeland gekomen dan in 2018. Dat meldt het Kenniscentrum Kusttoerisme op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In juli en augustus verbleven er 712.000 toeristen in onze provincie, 14.000 minder dan een jaar eerder.

Camping (archief) (foto: Ria Brasser )

Ondanks de daling van het aantal toeristen, is het aantal overnachtingen gestegen. Gemiddeld bleven toeristen deze zomer 5,6 nachten slapen. In 2018 bleven de gasten gemiddeld 5,2 nachten. Vooral de Belgische gasten bleven langer.

Bungalowparken

Vooral bungalowparken profiteerden van het langere verblijf. Zij zagen het aantal overnachtingen met dertien procent toenemen. Bij kampeerterreinen groeide het aantal overnachtingen met drie procent. Alleen bij hotels is het aantal overnachtingen gedaald. Hotels kampten met een daling van drie procent.

Het aantal Nederlandse en Belgische toeristen nam het afgelopen jaar af. Het aantal Belgen daalde met ongeveer vier procent, het aantal Nederlanders daalde met 5,5 procent. Duitsers wisten Zeeland iets beter te vinden. In 2019 kwamen er zesduizend Duitsers meer naar Zeeland dan in 2018, een groei van 2,4 procent.

Meer over dit onderwerp:
Toerisme Kenniscentrum Kusttoerisme
Deel dit artikel:

Reageren