Wielrennen: Wim Hendriks Trofee volgt De Schipper-prijs op

Wielerwedstrijd de Wim Hendriks Trofee is de opvolger van de Grote Prijs Arjaan de Schipper op de internationale wielerkalender van 2020. De wedstrijd in en rond Koewacht leek te moeten stoppen wegens het ontbreken van politiebegeleiding. Na overleg met de Nederlandse Wieler Unie wordt de Wim Hendriks Trofee nu een koers in de zogenoemde Road Series, de talentencompetitie voor renners onder de 23 jaar.

Een editie van de Wim Hendriks Trofee (foto: OZ)

Volgens de organisatie van de Wim Hendriks Trofee is het een onverwachte ontwikkeling in een turbulent jaar. Dit jaar kon de wedstrijd voor nieuwelingen niet doorgaan, omdat er geen politiebegeleiding was. De koers voor elite, die een dag later verreden wordt, kon op het laatste moment wel doorgaan door hulp van de gemeente Terneuzen. Het bestuur van de koers onderzoekt of volgend jaar ook wedstrijden voor nieuwelingen jongens en meisjes, gehouden kunnen worden.

Open wedstrijd

De Wim Hendriks Trofee voor Elite was altijd een zogenoemde open wedstrijd, die niet tot een competitie behoorde. De U23 Road Series van 2020 bestaat uit tien wedstrijden waaronder het Internationaal Wielerweekend in Zeeuws-Vlaanderen.

Het bestuur van de Grote Prijs Arjaan de Schipper beraadt zich op dit moment over de wedstrijd van volgend jaar en wil volgende week pas naar buiten brengen wat de reden is van zijn afwezigheid.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren