Stem op de Zeeuwse radiotalenten

Omroep Zeeland staat vandaag grotendeels in het teken van 100 jaar radio. Onderdeel daarvan is een wedstrijd tussen jonge radiotalenten. Die wedstrijd is vanmiddag te volgen via Omroep Zeeland.

De drie deelnemers aan de radiocontest: Amber, Lisa en Thomas (foto: Omroep Zeeland)

De drie deelnemers zijn: Thomas Weemaes uit Hulst, Amber Bontekoe uit Burgh-Haamstede en Lisa Konings uit Zierikzee. De kandidaten hebben zich aangemeld met een filmpje waarin ze zichzelf presenteerden. Uit de inzendingen is een top 3 geselecteerd.

Contest

De wedstrijd is in het programma 'De Muziekmiddag' met Elias den Hollander tussen 13:00 en 16:00 uur. De radiotalenten moeten muziek aankondigen, doen een nieuwsspelletje en ze interviewen een 'mystery guest'.

Schuif in de mengtafel van de radiostudio (foto: OZ)

De jury maakt aan het einde van de middag in het programma 'Zeeland Komt Thuis' bekend wie de winnaar is. De winnaar mag na de contest voor één keer samen met Elias den Hollander 'De Muziekmiddag' presenteren. Bovendien wint hij of zij een waardebon van 1.000 euro.

Volgen van de contest

De radiocontest is natuurlijk te volgen via de ... radio. Maar ook online hoe je niets te missen. Op Instagram is de contest te volgen. Via de Facebook pagina's van De muziekmiddag en Goedemorgen Zeeland zijn de verrichtingen van kandidaten ook te volgen.

De luisteraars mag zijn of haar favoriet kiezen en kunnen meestemmen met dit formulier

Als je de hele dag naar Omroep Zeeland luistert hoor je nog meer over het 100-jarig bestaan van de radio. Remco van Schellen heeft in zijn ochtendprogamma 'Zeeland Wordt Wakker' een serie onder de titel 'Zeeuwen en de ether'. Daarin zijn deze week vijf verhalen over de radio te horen.

De Zeeuw van de Dag is de eerste directeur / hoofdredacteur van Omroep Zeeland Flip Feij. Hij zal om 6:45 en 18:45 uur gebeld worden. In De Zeeuwse Kamer tussen 12:30-13:00 blikken oud-presentatoren Bert van Leerdam (Uurtje Bert) en Bob Lagaaij terug op hun radioverleden. En we spraken met een zendamateur uit Zierikzee die tijdens de watersnoodramp in 1953 ervoor heeft gezorgd dat Schouwen-Duiveland contact kreeg met de buitenwereld door een noodzender te bouwen.

En het programma Zegt U 't Maar is ditmaal anders dan anders. Tussen 17:30-18:00 zenden we een speciale documentaire uit waarin je meer te weten komt over enkele vaste bellers.

Meer over dit onderwerp:
radio
Deel dit artikel:

Reageren