Cyclo B sluit periode af en heet voortaan Cycz

Rapper Cyclo B heeft zijn naam veranderd. De artiestennaam van Middelburger Bram Mvambanu is voortaan Cycz. Zijn eerste release onder de nieuwe naam heet CONGOLA Pt. 2 (ft. Bensco & Lil Cyclo). Het nummer gaat over de nauwe band tussen buurlanden Congo en Angola.

Met deze naamsverandering wil hij zijn periode als battle-rapper afsluiten. Cycz: "Het klinkt ook een stuk volwassener en mensen kunnen niet meer struikelen over Zyklon B en Cyclo B. Een frisse start dus en vanuit marketing technisch oogpunt gezien een goede stap!"

Broertjes

Congola is een samenvoeging van Congo en Angola. Daarmee wil Cycz de eenheid tussen de twee landen uitdrukken: "De twee landen zijn goede buurlanden en worden bestempeld als broertjes. Ze delen veel cultuur en traditie met elkaar en luisteren vaak ook naar dezelfde muziek. Veel Angolezen spreken ook de taal van Congo (Lingala) en het komt steeds vaker voor dat Congolezen getrouwd zijn met Angolezen."

In 2018 maakte Bram nog onder de naam Cyclo B de EP Ruwe Diamant. Zijn muziek trok de aandacht bij radiostation FunX en hij kreeg steun van hiphopsites Puna en 101Barz. Dit jaar verschenen de tracks Rijbewijs en Wijnaldum, een eerbetoon aan de voetbalinternational en speler van Liverpool.

Screenshot uit de videoclip 'Wijnaldum' (foto: Wildvids)

Meer over dit onderwerp:
Middelburg Cyclo B Cycz Congo Angola
Deel dit artikel:

Reageren