Zeeland wordt wakker: Kerst, boeren en Typisch Hulst

Goedemorgen! In het Zeeuwse nieuws op vrijdagochtend 8 november:

Jo-Annes de Bat in een aardappelveld (midden, archieffoto) (foto: Jo-Annes de Bat )

Zeeuwse gedeputeerde komt op voor boeren na uitspraak eigen partij

"Als je de export op één hoop gooit en de hele agrarische sector zo benoemt, ga je te kort door de bocht." Dat zei Zeeuws gedeputeerde, CDA'er én boerenzoon Jo-Annes de Bat gisteren in een reactie op een statement, nota bene gedaan door zijn eigen partij. Volgens een CDA-commissie zou Nederland zou niet langer de tweede voedselexporteur van de wereld moeten zijn.

Lees ook:

Een zorgrobot in Vlissingen (foto: Omroep Zeeland)

'Zorg van de toekomst'

Patiënten gaan in de toekomst steeds meer apps gebruiken om door te geven hoe het met hen gaat. En artsen en verpleegkundigen kunnen met die apps hun patiënten steeds makkelijker monitoren. Over deze technologische vernieuwingen spraken deskundigen en zorgverleners op de conferentie 'Zorg van de toekomst' in Middelburg. "We gaan veel meer met onze mobiel doen."

Lees ook:

Links Peter Umentum (foto: Omroep Zeeland)

Typisch Hulst

Gisteren werd de laatste aflevering van het televisieprogramma 'Typisch Land van Hulst' uitgezonden. Drie weken werd een aantal bewoners gevolgd voor het EO-programma. Peter Ummenthum, een van de hoofdrolspelers, heeft van de aandacht genoten.

Lees ook:

vroege kerstversiering (foto: Omroep Zeeland)

In kerstsferen

Sinterklaas is nog niet in het land, maar bij sommige mensen staat de kerstboom al. De huizen van Edgar Goosen en Sjaan Jasperse uit Vlissingen zijn al helemaal klaar voor de kerst.

Lees ook:

Koeien in het natuurgebied Koudekerksche inlaag. (foto: Conny van der Horst)

Het weer

Veel zon vandaag, in de loop van de dag afgewisseld met ook wat stapelwolken. Het wordt maximaal 10 graden.

In het weekend een mix van wolken, zon en lokaal een bui. Overdag wordt het een graad of negen, 's nachts kan het licht vriezen.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland wordt wakker ZWW
Deel dit artikel:

Reageren