Tweeënhalf jaar cel voor schietpartij Stadhuisplein Vlissingen

Een 25-jarige man uit Vlissingen heeft een celstraf gekregen van 2,5 jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Volgens de rechtbank in Middelburg is de man verantwoordelijk voor de schietpartij in april op het Stadhuisplein in Vlissingen. Niemand raakte gewond, maar er was wel veel ophef.

Schietpartij stadhuisplein vlissingen (archief) (foto: Omroep Zeeland)

De straf is gebaseerd op vier strafbare feiten: poging tot doodslag op meerdere mensen, vernielingen, bedreigingen en illegaal wapenbezit. "Ik geloof dat de verdachte niet wilde doden, maar hij heeft wel opzettelijk schoten gelost waardoor hij op klaarlichte dag de omgeving in gevaar bracht", zei de officier van justitie twee weken geleden bij de behandeling van de zaak in de rechtbank.

Uit de hand gelopen ruzie

Het kwam volgens de vandaag veroordeelde man tot een schietpartij toen vier personen een ruzie probeerden uit te praten. Hij wilde niet zeggen wat de reden van die ruzie was. Het liep in elk geval uit de hand. Een kogel vloog, zonder iemand te raken, door een van de ramen van de naastgelegen woonlocatie van Arduin.

Volgens de man handelde hij uit zelfverdediging, maar de officier van justitie vond zijn verhaal onbetrouwbaar. Hij vindt het vreemd dat de verdachte al vier maanden in het bezit was van het wapen en het elke dag met zich meedroeg.

De veroordeelde man is gedetineerd, en zit dus vast.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Walcheren Vlissingen schietpartij
Deel dit artikel:

Reageren