Bewoners blij met sluiting drugspanden, maar 'er is nog heel wat aan de hand'

Inwoners van de Terneuzen zeggen blij te zijn dat de gemeente steeds meer drugspanden sluit in de stad. Terneuzen maakte vandaag bekend dit jaar al 25 panden in de gemeente te hebben gesloten, waar dat er vorig jaar nog maar vijf waren.

Deze week sloot de gemeente nog een woning in Sluiskil en een caravan in Hoek vanwege drugsoverlast. "Ze zijn goed bezig", zegt een Terneuzenaar, die graag anoniem wil blijven. "Je ziet dat sommige mensen hier gespannen zijn, omdat ze zien dat politie en gemeente streng ingrijpen."

Nog steeds veel drugsoverlast

Toch constateren inwoners die Omroep Zeeland spreekt, dat er toch nog steeds veel drugsoverlast is, met name in de binnenstad. "Er wordt nog steeds heel veel gedeald, dat merken we wel", zegt een binnenstadbewoner, die ook anoniem wil blijven. "Je komt dealers overal in de binnenstad tegen. Ze schamen zich ook nergens voor. De politie weet wie het zijn, maar er wordt gewoon niets tegen gedaan."

Veiligheidsgevoel

De bewoner voelt zich door de drugsoverlast en de rondlopende dealers niet altijd meer veilig. "Overdag gaat het wel, maar 's avonds wordt er heel veel en openlijk drugs gebruikt. Dan gaan mensen zich toch ook wel vervelend gedragen en blijf ik liever uit de buurt."

Meer over dit onderwerp:
Terneuzen drugspanden s uiting
Deel dit artikel:

Reageren