Hoek maakt zich op voor maand met toppers

Hoek maakt zich op voor de eerste echte topwedstrijd van het seizoen. De Zeeuws-Vlaamse ploeg speelt morgen in de Derde Divisie tegen Harkemase Boys. De winnaar blijft in het spoor van koploper Sparta Nijkerk. "Als wij winnen en Sparta Nijkerk verliest, staan we op drie verliespunten", zegt trainer Lieven Gevaert.

Erwin Franse (rechts) ontbreekt bij Hoek tegen Harkemase Boys (foto: Orange Pictures)

Het wordt een belangrijke maand voor Hoek, dat momenteel op de derde plaats staat. Want na Harkemase Boys speelt Hoek tegen Sparta Nijkerk (thuis, 16 november) en DVS'33 (uit, 30 november).

"Tegen Harkemase Boys is de eerste echte topper van het seizoen. Het is een goed team met veel lengte", zegt Gevaert. "We gaan uit van eigen kracht. We hebben de afgelopen week hard getraind op bestaande automatismen."

Hoek vertrek vanmiddag al richting Friesland en zo uitgerust mogelijk aan de wedstrijd te beginnen. "We overnachten in Leeuwarden. Morgenochtend staan er nog wat activiteiten op het programma zoals wandelen en een beetje fitness. Na de sportlunch zullen we dan richting Harkema gaan", aldus Gevaert.

Derde Divisie A

stand
1. Sparta Nijkerk 9-24
2. DVS'33 9-22
3. Hoek 10-21
4. Harkemase Boys 9-17

Bij Hoek ontbreken Gert-Jan van Leiden, Sven Mbikulu en Erwin Franse (foto). Die laatste kampt met een verrekking aan zijn buikspieren. Franse is waarschijnlijk volgende week weer inzetbaar, denkt Gevaert.

Harkemase Boys-Hoek begint morgen om 14.30 uur. Het wedstrijdverloop is te volgen via Omroep Zeeland Teletekst en via Twitter @omroepzldsport. Beelden van de wedstrijd zie je zaterdagavond op deze site en zondag op TV in Omroep Zeeland Sport. De uitzending begint om 18.10 uur.

Deel dit artikel:

Reageren