Vlaamse en Zeeuwse politie controleren samen in grensstreek: zestien bekeuringen

Belgische en Nederlandse politiemensen hebben gisteravond zestien bekeuringen uitgeschreven bij een internationale verkeerscontrole in de grensstreek bij IJzendijke, Eede, Watervliet en Maldegem. In totaal werden 173 voertuigen gecontroleerd.

De actie was vooral gericht op de aanpak van alcohol en drugs in de grensstreek. Volgens Christian Wisse van het politieteam Zeeuws-Vlaanderen was de gezamenlijke controle ook bedoeld om de grensoverschrijdende politiesamenwerking voort te zetten en te versterken.

Controlepost

De actie begon met een gezamenlijke briefing in Eeklo. Daarna werd een controlepost ingericht bij de grensovergang op de Watervlietseweg in IJzendijke. Daar werd het verkeer gecontroleerd op autopapieren en alcoholgebruik.

Controle bij de Belgische grens (foto: Politie Zeeland - West-Brabant)

Later op de avond werd de controle verplaatst naar de grensovergang tussen Eede en Maldegem.

Bekeuringen

Van de zestien bekeuringen waren er vier voor het niet dragen van de autogordel, drie voor onverzekerd rijden en twee voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Andere overtredingen: het niet gebruiken van een kinderzitje, het rijden terwijl het rijbewijs was ingenomen, het opgeven van een valse naam en het ontbreken van een hulpkoppeling voor een aanhangwagen. Eén automobilist was onder invloed van alcohol, een andere van zowel alcohol als drugs. Verder werd er nog een achterstallige boete geïnd.

De politie zegt terug te kijken op een zeer geslaagde samenwerking die zeker voor herhaling vatbaar is.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren