Van den Broeke is snelste atleet bij Mosselloop

Tim van den Broeke uit Vlissingen heeft de Mosselloop in Westenschouwen op zijn naam geschreven. Dat deed hij in een winnende tijd van 28.25'. Daarmee was hij nipt sneller dan plaatsgenoot Tim Pleijte en Yunis Stitan uit Dreischor. Bij de vrouwen was Monica Sanderse uit Vlissingen de snelste.

Heren

Van den Broeke zette zijn goede vorm van dit najaar voort op Schouwen-Duiveland. Na zijn winst in de Singelloop en zijn goede optreden in de Kustmarathon was het vanmiddag weer raak.

De Vlissingse atleet trok in een spannend gevecht met zijn trainingsmaatje Tim Pleijte uiteindelijk aan het langste eind. Op een half minuutje achterstand eindigde Yunis Stitan als derde en daarmee vervolmaakte hij het podium van deze Mosselloop.

Mosselloop

heren, 8,5 km
1. Tim van den Broeke Vlissingen 28.25'
2. Tim Pleijte Vlissingen 28.31'
3. Yunis Stitan Dreischor 29.05'

Vrouwen

Monica Sanderse wist bij de dames als snelste atlete de finish te bereiken. Vorig jaar moest de Vlissingse nog twee vrouwen voor haar laten, maar nu was het wel raak. In het begin van de wedstrijd nam zevenvoudig winnares Anjolie Engels-Wisse uit Middelburg het initiatief, maar die moest haar inspanningen van de eerste kilometers bekopen.

Uiteindelijk deelde Sanderse haar wedstrijd het beste in en liep zij naar een tijd van 34.27'. Juriena de Vries uit Delft kwam op gepaste afstand als tweede over de meet. Engels-Wisse moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde plaats.

Mosselloop

vrouwen, 8,5 km
1. Monica Sanderse Vlissingen 34.27'
2. Juriena de Vries Delft 35.46'
3. Anjolie Engels-Wisse Middelburg 35.51'
Deel dit artikel:

Reageren