GOES verspeelt overwinning tegen Lisse en blijft met lege handen achter

Het debuut van interim-trainer Daan Eikenhout heeft niet tot succes kunnen leiden. GOES stond vijf minuten voor tijd nog aan de leiding, maar door twee late tegentreffers ging middenmotor FC Lisse er alsnog met de zege vandoor. Daardoor blijven de Bevelanders onderaan bungelen in de Derde Divisie.

Direct vanaf het begin was GOES gevaarlijk. Daniel Wissel stuurde Steve Schalkwijk weg, maar de spits zag zijn schot van de lijn worden gehaald.

FC Lisse kwam na het sterke begin van de Bevelanders beter in het spel en kreeg goede kansen. Zo haalde GOES-middenvelder Tim de Winter een bal van de lijn.

Penalty gestopt

FC Lisse bleef aandringen en kreeg na 24 minuten een strafschop nadat Jarreau Manuhuwa de bal met de hand raakte. Kubilay Köylü miste echter vanaf elf meter omdat Brian Meulmeester de penalty stopte. GOES mocht van geluk spreken dat het halverwege het duel nog 0-0 stond.

Na de pauze kwam GOES op voorsprong. Daniël Wissel bediende Steve Schalkwijk en de topscorer van GOES rondde goed af. Vlak daarvoor had FC Lisse een enorme kans gekregen, maar Siali stond in buitenspelpositie.

Kleur op de wangen

GOES kreeg weer wat kleur op de wangen na de 1-0 voorsprong. Zo waren er kansen voor Tim de Winter, Remon de Vlieger en Steve Schalkwijk om de score verder uit te bouwen, maar in de slotfase kreeg GOES het deksel keihard op de neus.

Eerst scoorde invaller Luca Tarani de gelijkmaker en een minuut later kwam GOES zelfs op achterstand door een andere invaller. Tom Duindam strafte verkeerd uitverdedigen af en bezorgde de nummer elf van de Derde Divisie de overwinning.

Door de nederlaag blijft GOES op de een na laatste positie staan in de Derde Divisie.

Scoreverloop

1-0 Steve Schalkwijk (52)
1-1 Luca Tarani (86)
1-2 Tom Duindam (87)

Bijzonderheden

Kubilay Köylü (FC Lisse) mist een strafschop (22)

Opstelling GOES

Brian Meulmeester, Jelle Klap, Sherief Tawfik, Jarreau Manuhuwa, Jop Dekker, Ruben Hollemans, Remon de Vlieger (Sylvio Hage/89), Tim de Winter, Mart de Kroo (Hiep Nguyen/78), Steve Schalkwijk, Daniel Wissel

Deel dit artikel:

Reageren