Basketballers van BC Vlissingen verstevigen koppositie

Basketballers van BC Vlissingen verstevigen koppositie © Theo Theune
BC Vlissingen nam al vrij snel afstand en sloot het eerste kwart af met een voorsprong van acht punten: 7-15. Daarna knokte het fysiek sterke EBBC zich terug in de wedstrijd. Het Bossche vijftal verkleinde de achterstand tot drie punten.

Driepunter

Maar mede door een driepunter van forward Thijs Beumer sloot Vlissingen de eerste helft af met 29-35. En dankzij de benutte vrije worpen van captain Raylin Jimenez wist BC Vlissingen de score vervolgens verder uit te bouwen.
Toch bleef de ploeg moeite houden met het harde spel van de tegenstander. EBBC kwam steeds dichterbij. En na een driepunter van Derk Boer in de slotseconden van het derde kwart stond het ineens 53-55.
In het begin van het vierde kwart kwamen de ploegen zelfs op gelijke hoogte. Pas in de finale van de wedstrijd wist Vlissingen de nummer twee van de competitie van zich af te schudden. Routinier Abdul Zombra maakte met zijn treffers in de slotfase het verschil.
Raylin Jimenez en trainer Benjamin Steenbeek spraken van een pittige wedstrijd

Titelkoers

Met een 70-72 eindstand blijft BC Vlissingen ongeslagen in deze competitie. Het verschil met EBBC is opgelopen tot zes punten. De Vlissingers willen na de degradatie afgelopen jaar terug naar de eerste divisie en liggen dus op titelkoers.