VC Vlissingen sleept overwinning in de slotseconden uit het vuur

Archief: Joran Maliepaard. Hij benutte pal voor rust de 1-1
Archief: Joran Maliepaard. Hij benutte pal voor rust de 1-1 © Paul ten Hacken
In een moeizame wedstrijd kwam VUC toch al binnen het kwartier op voorsprong. Alex Koustis haalde met rechts vol uit en doelman Karin Ben Sellam was kansloos op zijn van richting veranderde uithaal.
Pal voor rust kwam Vlissingen, dat slordig speelde en weinig kansen creëerde, toch nog op gelijke hoogte. Na een handsbal van de tegenstander in de zestien, mocht spits Joran Maliepaard aanleggen vanaf de stip. Zijn schot in de rechterbenedenhoek was onhoudbaar en zo ging Vlissingen met 1-1 aan de thee.

Tweede helft

De tweede helft was opnieuw stroef met weinig kansen. VUC schoot nog wel een keer op de lat, maar VC Vlissingen leek alweer voor de vijfde keer dit seizoen af te stevenen op een gelijkspel. Opnieuw sloeg Vlissingen echter op het allerlaatste moment toe. Middenvelder Nicky van Merrienboer schoot de bal na een scrimmage voor de goal snoeihard in de linkerbovenhoek: 1-2.
VC Vlissingen, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de hoofdklasse, heeft nu dertien punten uit acht duels en staat daarmee op de vijfde plek. De achterstand op koploper DHC bedraagt vijf punten.

1-0 Alex Koutsis (13)
1-1 Joran Maliepaard (45/pen)
1-2 Nicky van Merrienboer (90)