Zeeland Wordt Wakker: ongeluk A58, prijzen FilmstarZ en boek over een wonderdokter

Goedemorgen! In het nieuws deze ochtend: crowdfundingsactie voor overleden broer, ongeluk A58 door winterse neerslag en jubileumprijzen bij FilmstarZ.

Winterse neerslag zorgt voor flink ongeluk op A58 (foto: Jeroen Hozée)

Ongeluk A58

Op de A58 ter hoogte van Nieuw-en Sint Joosland zijn vanavond rond 19.15 uur meerdere auto's met elkaar in botsing gekomen. Dat kwam doordat er een flinke plaatselijke hagelbui de snelweg wit en glad maakte.

Lees ook:

Michel overleed in Bulgarije en niemand weet hoe dat is gebeurd (foto: Omroep Zeeland)

Overleden broer

Een ontredderde Tiago Ribeiro Rodrigues uit Vlissingen heeft veel vragen over de dood van zijn broer, Michel Drost. Hij is vorige week plotseling overleden in Sofia, de hoofdstad van Bulgarije. Drost woonde en werkte daar. Om hem terug naar Nederland te halen is er een crowfundingsactie gestart.

Lees ook:

Regisseuse Michèle Soudijn op de set van Aphasia (foto: Facebook Aphasia)

FilmstarZ

De korte film 'Aphasia' van regisseur Michèle Soudijn heeft maandagavond de Gouden Zeester gewonnen tijdens het FimstarZ 2019 in Vlissingen.

Lees ook:

De cover van het boek van Rinus Spruit over de wonderdokter. (foto: Omroep Zeeland)

Wonderdokter

Auteur Rinus Spruit heeft een boekbewerking gemaakt van de omvangrijke biografie van Albert Willem van Renterghem (1845 - 1939), beter bekend als de wonderdokter, wat ook de titel van het boek is. De Zeeuwse arts wordt beschouwd als de grondlegger van de moderne psychiatrie in Nederland.

Lees ook:

De restanten van een krab bij de Oosterscheldekering (foto: Luc Keij)

Weer

Wolkenvelden en wat zon wisselen elkaar vandaag af. Er vallen enkele buien, soms gepaard met onweer, hagel en windstoten. Met een matige tot krachtige zuiden- tot zuidwestenwind wordt het maximaal 7 of 8 graden.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland wordt wakker
Deel dit artikel:

Reageren