Beroep Evert de C. voor kasteelmoord verworpen

De Zeeuwse verdachte in de Belgische kasteelmoord, Evert de C. uit IJzendijke, moet definitief 20 jaar de cel in. Die straf kreeg hij opgelegd in hoger beroep, maar daar ging hij tegen in cassatie. Het Belgische Hof van Cassatie heeft bepaald dat de zaak niet over hoeft.

Verdachte kasteelmoord uit IJzendijke (foto: OZ)

De C. is van mening dat hij geen eerlijk proces heeft gekregen, maar daar ging het Hof niet in mee. Hij zou de huurmoord hebben geregeld door de hoofdverdachte en de huurmoordenaar met elkaar in contact te brengen. Het slachtoffer, Stijn Saelens, werd begin 2012 doodgeschoten in zijn kasteel in Wingene. Toen zijn vrouw thuiskwam, trof zij een grote plas bloed aan in de hal en kogelhulzen. Naar de oprit liep een bloedspoor, maar haar man was spoorloos. Na meer dan twee weken werd het lichaam in een bos gevonden, in de buurt van het kasteel.

Voor de moord zitten vier verdachten vast. De moordenaar zelf is inmiddels overleden. Opdrachtgever is schoonvader André G. Hij heeft bekend zijn schoonzoon te hebben laten vermoorden omdat die zijn kinderen zou hebben misbruikt. G. kreeg in eerste instantie 27 jaar cel. Pierre S. zou de moord geregisseerd hebben en kreeg eerder 21 jaar cel. Volgens het OM heeft S. te lang gezwegen over de moord. Roy L. zit voor 15 jaar vast. Hij zou geholpen hebben met de moord.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
kasteelmoord Stijn Saelens Evert de C. cassatie
Deel dit artikel:

Reageren