Helft online shoppende Zeeuwen onbekend met regels

Een pakketbezorger (archieffoto)
Een pakketbezorger (archieffoto) © ANP
Maar, dat is nog altijd stukken beter dan het landelijke gemiddelde: 72 procent van de Nederlanders geeft toe niet op de hoogte van de douaneregels te zijn. Daardoor kan het gebeuren dat mensen bij levering van hun pakketje nog bij moeten betalen en hun product dus een stuk duurder wordt dan vooraf verwacht.
Ongeveer de helft van de Zeeuwen koopt weleens spullen van webshops die buiten de Europese Unie gevestigd zijn. Dat blijkt uit cijfers van de Douane, die onderzoek naar het koopgedrag van Nederlanders op buitenlandse webshops deed. Zeeuwen kopen vooral elektronica en gadgets (41,2 procent), kleding, schoenen, tassen of accessoires (35,3 procent) en speelgoed en spellen (11,8 procent) bij webshops buiten de EU.
Het onderzoek maakt deel uit van een campagne om online shoppers te wijzen op de gevaren van winkelen op webshops die buiten de EU gevestigd zijn. Daniela de Roo van de Douane: "We willen voorkomen dat online shoppers worden geconfronteerd met onverwacht duurder uitvallende aankopen." Op de website van de Douane vind je daarom informatie over de invoerregels.