Sebastian Kamae 'enjoys the ride'

Enjoy The Ride, zo heet het tweede album van muzikant en producer Sebastian Kamae. De oud-Goesenaar heet in het normale leven Pim de Jonge. Hij pendelt regelmatig heen en weer tussen zijn woonplaats Amersfoort en Chicago. Inmiddels heeft hij daar een netwerk opgebouwd van opkomende artiesten.

Pim de Jonge studeerde aan het conservatorium in Enschede (media, studio, productie en engineering). Hij regelde in het vierde studiejaar een stage naar Chicago: "Daar is het allemaal begonnen. Boven die studio zat een klein platenlabel, zo leerde ik mensen kennen. Ik denk dat ik daar nu vier keer ben geweest. Zo breidt het netwerk zich steeds meer uit."

Net als het debuutalbum Wired bevat Enjoy The Ride een mix van R&B, Pop, Hiphop en Jazz. Op de meeste tracks werkt Sebastian Kamae samen met Amerikaanse artiesten. "Omdat ik zelf niet zo goed kan zingen en rappen, ben ik daar mensen voor gaan zoeken. Het is goed voor mij dat ik met opkomende artiesten uit Amerika werk, en voor hen is het interessant om met een opkomende artiest uit Europa te werken. Dus het is een wisselwerking."

Sebastian Kamae vertelt over zijn muzikale leven in Chicago

Artwork van Enjoy The Ride, het tweede album van Sebastian Kamae (foto: Pepijn de Jonge)

Meer over dit onderwerp:
Goes Sebastian Kamae Chicago Pim de Jonge
Deel dit artikel:

Reageren