Hoek verliest van koploper Sparta Nijkerk na dramatische start

Hoek is er niet in geslaagd om de achterstand op koploper Sparta Nijkerk te verkleinen. De ploeg van trainer Lieven Gevaert ging in eigen huis met 2-4 onderuit. Na een slecht begin, herstelde Hoek zich aardig in de tweede helft, maar kwam het de dramatische start niet meer te boven. Door de nederlaag is de achterstand op de lijstaanvoerder van de Derde Divisie A nu opgelopen naar negen punten.

Na de oorwassing van vorige week tegen Harkemase Boys (6-0 nederlaag) wilde Hoek vandaag revanche nemen. Al na zes minuten na het eerste fluitsignaal leek dat er niet in te zitten. Tegen koploper Sparta Nijkerk viel het eerste tegendoelpunt al na twee minuten spelen. Brian Burgerhout zette zijn ploeg toen al op voorsprong. Vier minuten later verdubbelde Maurice de Ruiter de score.

Pas na zestien minuten kwam er gevaar van de thuisploeg. Ruben de Jager kon een voorzet net niet binnen tikken. In de rebound kopte Francis Kabwe Manengela net over het vijandelijke doel. Die kans gaf Hoek goede moed en het kwam steeds dichterbij een goal. Na een goede actie van Jonathan Constansia schoot Hij op ex-ADO Den Haag keeper Gino Coutinho. Rik Impens kon in tweede instantie de Sparta Nijkerk-goalie ook niet passeren. Die opleving van de thuisploeg werd de kop ingedrukt toen na iets meer dan een halfuur spelen Gilbrano Plet de derde Nijkerkse treffer maakte.

Vlak na de rust deed Hoek wat terug via Ruben de Jager die goed oplette toen Coutinho de bal moest lossen. Een kwartier later maakte Impens de aansluitingstreffer met zijn tiende doelpunt van het seizoen. Acht minuten voor tijd viel de beslissing toen invaller Donny van der Wal de marge weer naar twee bracht.

Te weinig kwaliteit

Hoek speelt in de maand november tegen drie concurrenten voor de bovenste plaatsen. De eerste twee daarvan leverden tegen Harkemase Boys (6-0) en Sparta Nijkerk ruime nederlagen op. "De waarheid is dan dat we iets te weinig kwaliteit hebben om ons echt met de topploegen te meten. Dat is geen verwijt naar niemand toe, zeker niet naar de spelers. Maar je ziet dat je in elke linie net dat tikkeltje tekort komt om op meer te mogen azen." Toch heeft Hoek als doelstelling om te promoveren naar de Tweede Divisie. "Toch denk ik niet dat er iemand is die het met me oneens zal zijn", zegt Gevaert. "Een harde conclusie kan ook terecht zijn."

Stand

Door het verlies van vanmiddag en de winst van Harkemase Boys en ODIN'59 daalt Hoek naar de vijfde plek op de ranglijst.

Scoreverloop

0-1 Brian Burgerhout (2)
0-2 Maurice de Ruiter (6)
0-3 Gilbrano Plet (33)
1-3 Ruben de Jager (46)
2-3 Rik Impens (61)
2-4 Donny van der Wal (82)

Opstelling Hoek

Jordi de Jonghe, Fabian Wilson, Alexander Embrechts, Roycel James, Karim Bannani (Sepp Vereecke/81), Reguillo Vandepitte, Steven Smulder (Abdoe Abdenbi/46), Rik Impens, Jonathan Constansia, Ruben de Jager (Robin Nelis/72), Francis Kabwe Manengela

Meer over dit onderwerp:
HSV Hoek
Deel dit artikel:

Reageren