Kloetinge neemt laat afstand van Tholense Boys

Kloetinge juicht na de goal van Hubregtse (archieffoto)
Kloetinge juicht na de goal van Hubregtse (archieffoto) © Omroep Zeeland
Kloetinge was de hele wedstrijd de bovenliggende ploeg, maar kwam in de eerste helft moeizaam tot scoren. Jeremy Hubregtse opende de score na tien minuten, maar daarna bleek Tholense Boys-doelman David Niepce meerdere malen een sta-in-de-weg voor de bezoekers. Tholense Boys creeërde zelf ook enkele kansen, maar bracht Kloetinge nooit echt in gevaar.
Direct na rust verdubbelde Valentijn van Keulen de voorsprong, waarna Youri Boudou iets terugdeed voor de thuisploeg. Tholense Boys zocht nadrukkelijk naar de gelijkmaker, maar liep in het Kloetingse mes; Jeremy Hubregtse werd diep gestuurd en legde breed op Ronaldo Meijer, die niet faalde en de 1-3 maakte. Tien minuten voor tijd was het opnieuw raak voor Meijer, deze keer werd hij zelf gelanceerd en rondde hij af. Twee minuten laten leek hij zelfs voor zijn hattrick te gaan, maar Niepce keerde de bal. Daan Esser was als eerste bij de rebound en bepaalde de eindstand op 1-5.

0-1 Jeremy Hubregtse (10)
0-2 Valentijn van Keulen (46)
1-2 Youri Boudou (53)
1-3 Ronaldo Meijer (67)
1-4 Ronaldo Meijer (80)
1-5 Daan Esser (82)

Opstellingen

Tholense Boys: David Niepce, Lennard Marsman, Wilmer Kousemaker, Auke Bovenberg, Bram van de Sande (Sam Nieuwkoop/46), Raymond ten Voorden, Oguzhan Kilavuz, Matthijs van Stee, Noel van Kaam (Laurens Bovenberg/46), Dennis Stols (Quincy Hoek/84), Youri Boudou
Kloetinge: Nando Pijnenburg, Klaas van Hecke, Jeroen de Jonge, Lionel Fitsch, Marijn Wijkhuijs (Rick de Vos/46), Roy Mulder (Thijs van den Dries/66), Valentijn van Keulen, Huib van Hecke, Jeremy Hubregtse, Martijn de Goffau (Daan Esser/57)