Uitslagen amateurvoetbal 16 november

Uitslagen amateurvoetbal
Uitslagen amateurvoetbal © Omroep Zeeland

Derde Divisie

Hoek heeft ook de tweede topper verloren. Na de grote nederlaag tegen Harkemase Boys was Sparta Nijkerk de ploeg van Lieven Gevaert nu de baas. Na een half uur spelen stond het al 0-3 voor de bezoekers. Hoek knokt zich in de tweede helft nog knap terug, maar het slotakkoord is voor Sparta Nijkerk dat met 2-4 wint. GOES pakt de eerste punten onder interim-trainer Daan Eikenhout. Het zijn de spitsen die scoren, Steve Schalkwijk en Daniel Wissel.

In de enige wedstrijd van vandaag heeft Arendskerke met 2-3 gewonnen van DBGC. Michel Harinck en Marijn Corstanje zetten de bezoekers op voorsprong, maar de thuisploeg komt voor rust nog op gelijke hoogte. Na rust is het Justin Le Conte die de beslissende goal maakt namens Arendskerke. Daardoor stijgt de ploeg naar de negende plaats op de ranglijst.

4e klasse B

Kruiningen heeft de kans om dichter bij SPS te komen laten liggen. Lars Steendijk scoort de openingstreffer van Thijs van Zanten nog goed te maken, maar na de rust maakt Smerdiek de 1-2 via Dennis Moerland. Daardoor komt Smerdiek naast Kruiningen op de ranglijst.

Districtsbeker

In de 2e ronde van de districtsbeker waren er vanmiddag acht wedstrijden. Zo weet Kapelle de derby tegen Yerseke te winnen. Grote man aan de zijde van de thuisploeg is Wout Vink met twee doelpunten. Ook Reinier Goedemondt en Jan-Corné van der Wekken doen een duit in het zakje. Namens Yerseke zijn Arjen de Koeijer en Guus de Leeuw trefzeker, maar dat kan een zege voor Kapelle niet voorkomen.
Ook De Meeuwen heeft zich voor de volgende ronde geplaatst ten koste van RCS. Robin Dek en Kevin Janse scoren twee keer voor de ploeg uit Zoutelande. De doelpunten van RCS kwamen op naam van Sven van Rosevelt en Dyllan Davidse.

De Zeeuwse vrouwenteams zijn goed bezig. IJzendijke en Sparta JVOZ winnen beiden, waardoor IJzendijke aan de leiding blijft en Sparta/JVOZ oprukt aan de derde plaats.

3e klasse F

De dames van Axel gaan keihard onderuit. Het Middelburgse combinatieteam speelt daarentegen een sterke wedstrijd en doet volop mee in de strijd om de tweede plek.