Het Witte Paard eindigt in middenmoot bij eerste Europees avontuur

Koen Leenhouts (rechts) in actie voor Het Witte Paard op de Europa Cup
Koen Leenhouts (rechts) in actie voor Het Witte Paard op de Europa Cup © Omroep Zeeland
Het Witte Paard begon als 21e geplaatse club aan het toernooi en wisselde elke ronde winst af met verlies. Het opende met een zege op het Deense Bronshoj, maar een overwinning leidt tot een sterkere tegenstander in de volgende ronde. Dat had als gevolg dat Het Witte Paard tijdens het toernooi steeds van een zwakkere naar een sterkere tegenstander werd geslingerd. Opmerkelijk is dat de Belg Tom Piceu, die namens de ploeg uit Sas van Gent aan het zesde bord uitkwam, nagenoeg al zijn partijen won. Hij was daarmee één van de beste spelers van het toernooi.

Europa Cup (Ulcinj, Montenegro)

Uitslagen per ronde Bronshoj (Denemarken) Het Witte Paard 2-4 Primorsky District (Rusland) Het Witte Paard 4-2 Het Witte Paard Reykjavik Chess Club (IJsland) 4½-1½ Koge (Denemarken) Het Witte Paard 4-2 Het Witte Paard Kennemer Combinatie (Nederland) 5-1 Het Witte Paard Raika Rapid Feffernitz (Oostenrijk) ½-5½ Buducnost (Montenegro) Het Witte Paard 2-4

Andere Zeeuw

Ook Joey Grochal uit Goes kwam op de Europacup in actie; hij speelde namens de Belgische club Wachtebeke. Die ploeg eindigde op de 35e plaats met 7 punten uit 7 wedstrijden. Grochal kwam zelf tot 4.5 punt uit 7.