Meest mediawijze klas komt uit Vlissingen

De mediawijste klas van Zeeland is groep 7B van de Theo Thijssenschool uit Vlissingen van lerares Marjet Struijk en leraar Remi van Agtmaal. De klas las dat vanmiddag op de website van MediaMasters.

Vorige week streed een recordaantal van 200.000 leerlingen uit de groepen 7 en 8 tijdens Nederlands grootste mediawijsheid project MediaMasters om de titel Mediawijste klas. Onder meer leerden de kinderen over foto's op internet, wachtwoorden en cookies. Olaf had goed opgelet: "Dat zijn sporen die je achterlaat als je op internet surft."

Nep nieuws

Volgens juf Marjet kregen de kinderen veel info over van alles en nog wat over het internet. "En dat is nodig want iedereen heeft tegenwoordig een mobile telefoon of een laptop." Dat leerden ze met behulp van een game waarmee ze punten (Ibits) konden winnen. Onderwerpen die aan bod kwamen waren onder meer nep nieuws, cybercriminaliteit, reclame en online gedrag.

De prijs die klas 7B heeft gewonnen bestaat uit een onder meer een oorkonde en een pakket voor de hele klas met mediawijze informatie en goodies.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren