Verdeelde reacties op stoppen met apart plastic afval inzamelen

De inwoners van Terneuzen, Borsele, Reimerswaal en Noord-Beveland zijn er net een beetje aan gewend om plastic afval en drankkartons apart in te leveren. En nu hoeft dat vanaf 1 januari 2020 niet meer. Het mag allemaal weer in de grijze bak. Niet alle inwoners begrijpen die keuze.

"Wel makkelijk", vertelt een mevrouw bij de verzamelcontainer in Terneuzen. "Dan hoef ik er niet meer mee te slepen." Op de vraag of ze het niet erg vindt dat de restafvalbak dan eerder vol zit reageert ze: "bij ons kan dat makkelijk."

"Ik snap het niet meer", zegt iemand anders. "Ik doe het gewoon in de keuken apart, want eerst willen ze dat we alles zoveel mogelijk scheiden. En nu moet het weer anders."

Proef van drie jaar

Terneuzen, Reimerswaal, Borsele en Noord-Beveland doen mee aan een proef van drie jaar waarbij plastic afval, blik en drankkartons gewoon bij het restafval mogen worden gegooid. Dit afval wordt dan naderhand pas gescheiden. De gemeenten hopen zo meer afval te kunnen scheiden dan bij een aparte inzameling.

De deelnemende gemeenten Terneuzen, Reimerswaal en Noord-Beveland hebben hun inwoners vandaag op de hoogte gesteld door een brief en een folder. De gemeente Borsele laat de brief en folder volgende week bezorgen.

Verzamelcontainers gaan weg

De gemeente Terneuzen haalt de verzamelcontainers vanaf 1 januari weg. Die staan nu nog op verschillende plaatsen. Dat geldt ook voor Noord-Beveland. In de gemeentes Reimerswaal en Borsele werd het plastic apart aan huis opgehaald. Dat wordt nu in een keer gedaan met het restafval.

Inwoners die toch nog vragen hebben, kunnen terecht bij de gemeente en op de website wijdoenderest.nu.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Terneuzen plastic afval grijs afval nascheiding
Deel dit artikel:

Reageren