Zeeland onderhandelt morgen in Den Haag voor beter verkeer en vervoer

Gedeputeerde Harry van der Maas gaat woensdag naar minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur om ruim 20 miljoen euro te vragen voor een vernieuwde afrit van de A58 bij Kruiningen.

De huidige situatie is onveilig. Op de afrit ontstaan vaak files tot ín de Vlaketunnel, wat tot gevaarlijke situaties leidt. De provincie wil de Zanddijk, de weg van de A58 naar Yerseke, vernieuwen. Dat kost 56 miljoen. Als er ook een nieuwe op- en afrit van en naar Kruiningen en Yerseke komt, kost dat miljoenen extra.

(foto: Omroep Zeeland)

Spannend

Van der Maas gaat ook met Van Nieuwenhuizen praten over een nieuwe spoorverbinding tussen Terneuzen en Gent. De provincie wil zo'n verbinding graag, maar het is nog niet zeker of het Rijk groen licht geeft. "Dat wordt heel spannend morgen. Ik ben hoopvol, zodat we uiteindelijk de uitspraak krijgen: 'Ja, we vinden dit een belangrijk traject.' Dan gaan we afspraken maken hoe we dit gaan realiseren."

Het is de bedoeling dat niet alleen goederen, maar ook passagiers met de trein zullen worden vervoerd. Vlaanderen heeft al 300.000 euro toegezegd voor het project.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
A58 treintraject Terneuzen - Gent
Deel dit artikel:

Reageren