VC Vlissingen bekert door na moeizame wedstrijd tegen Hontenisse

Op papier leek het bekerduel uit bij Hontenisse een makkelijke wedstrijd te worden voor eersteklasser VC Vlissingen. Maar de ploeg van Kevin Hollander had het moeilijk met ploeg die drie klassen lager speelt. Toch gaat Vlissingen na de 0-2 zege door naar de derde ronde van de districtsbeker.

Kevin Hollander bereikt na een moeizame avond de derde ronde van de districtsbeker (foto: Paul ten Hacken)

De Zeeuws-Vlamingen zaten er van begin af aan kort op en maakten de tegenstander het voetballen lastig. Pas in de 38e minuut lukte het Vlissingen om het verzet van Hontenisse te breken. Aanvaller Thomas de Rijke haalde knap uit vanaf links waarna de bal in de rechterbenedenhoek belandde: 0-1. Grote kansen bleven in de eerste helft verder uit, waardoor ook meteen de ruststand was bereikt.

Rode kaart

Na de theepauze kreeg Vlissingen al snel een flinke tegenslag te verwerken. Saïd Bouzambou, in de 38e minuut ingevallen voor de geblesseerde Collin van den Berg, maakte volgens de scheidsrechter een slaande beweging. Met rood moest hij van het veld.

Maar ook met tien tegen elf werd het kwaliteitsverschil tussen de ploegen langzaam duidelijker. En met nog een kwartier op de klok sloeg De Rijke voor de tweede keer toe. Via een schitterende lob in de rechterbovenhoek bracht hij de eindstand op 0-2.

Scoreverloop

0-1 Thomas de Rijke (38)

0-2 Thomas de Rijke (74)

Bijzonderheden

Saïd Bouzambou krijgt rood in de 50e minuut

Opstelling Hontenisse

Sjoerd de Graaf, Mike Kint (Gyon de Bakker/60), Michel Colpaart, Joel van Selst, Dominick Eijsackers, Raimy van den Abeele, Tijn de Pooter, Fabio Sponselee, Rob de Pooter (Damian Dam/65), Alex van Dongen, Stijn de Kock

Opstelling VC Vlissingen

Matthew Lentink, Quincy Gooding, Milton Roemeratoe, Josimar Pattimana, Renzo Roemeratoe, Collin van den Berg (Said Bouzambou/50), Nicky van Merrienboer, Manancio Weeda, Geraldi Geerman (Joran Maliepaard/66), Gino Zuppelli, Thomas de Rijke

Meer over dit onderwerp:
voetbal districtsbeker VC Vlissingen Hontenisse
Deel dit artikel:

Reageren