VC Vlissingen bekert door na moeizame wedstrijd tegen Hontenisse

Kevin Hollander bereikt na een moeizame avond de derde ronde van de districtsbeker © Paul ten Hacken
De Zeeuws-Vlamingen zaten er van begin af aan kort op en maakten de tegenstander het voetballen lastig. Pas in de 38e minuut lukte het Vlissingen om het verzet van Hontenisse te breken. Aanvaller Thomas de Rijke haalde knap uit vanaf links waarna de bal in de rechterbenedenhoek belandde: 0-1. Grote kansen bleven in de eerste helft verder uit, waardoor ook meteen de ruststand was bereikt.

Rode kaart

Na de theepauze kreeg Vlissingen al snel een flinke tegenslag te verwerken. Saïd Bouzambou, in de 38e minuut ingevallen voor de geblesseerde Collin van den Berg, maakte volgens de scheidsrechter een slaande beweging. Met rood moest hij van het veld.
Maar ook met tien tegen elf werd het kwaliteitsverschil tussen de ploegen langzaam duidelijker. En met nog een kwartier op de klok sloeg De Rijke voor de tweede keer toe. Via een schitterende lob in de rechterbovenhoek bracht hij de eindstand op 0-2.

0-1 Thomas de Rijke (38)
0-2 Thomas de Rijke (74)