Zeeland wordt wakker: Gladheid, brand en staken

Zeeland wordt wakker: Gladheid, brand en staken
Zeeland wordt wakker: Gladheid, brand en staken © Omroep Zeeland
Krabben!
Krabben! © Erica van Leeuwen-de Bruijn

Gladheid

Opgelet als je vanmorgen de weg op moet, want door vorst kan het glad zijn op natte weggedeelten. In het gehele land geldt daarom code geel.

Lees ook:

© Omroep Zeeland

Staken in het ziekenhuis

De medewerkers van ziekenhuis ZorgSaam, met vestigingen in Terneuzen, Oostburg en Hulst staken vandaag. Die van het Adrz in Goes, Vlissingen en Zierikzee houden het bij ludieke acties. Verplegers en artsen willen een betere cao.

Lees ook:

© HV Zeeland

Brand

In een woning in Vlissingen is vannacht brand uitgebroken. De bewoonster was niet thuis en de brandweer had het vuur snel onder controle.

Lees ook:

Mannnendag
Mannnendag © Omroep Zeeland
We staan aan het begin van een periode van mannenemancipatie. Dat zegt Wouter Versluijs, een van de organisatoren van de Zeeuwse mannendag. Die werd dinsdagavond gehouden in de Abdij in Middelburg, in het kader van de internationale mannendag.

Lees ook:

De poster van Grenslanders.
De poster van Grenslanders. © Grenslanders

Bijna miljoen Belgen volgden Grenslanders

De serie Grenslanders is in Belgie een stuk beter bekeken dan in Nederland. In België keken er meer dan twee keer zoveel mensen naar de dramaserie die grotendeels in Zeeuws Vlaanderen is opgenomen.

Lees ook:

Paddenstoel tussen de bladeren
Paddenstoel tussen de bladeren © Arjan van Lomwel

Het weer

Eerst vriest het op veel plaatsen, tot een uur of half tien kan het plaatselijk glad zijn. Verder is het een zonnige dag, pas later op de dag kans op wolkenvelden. Het wordt 6 graden maximaal. Vanavond en komende nacht is er kans op mist. De temperaturen dalen tot rond het vriespunt, plaatselijk wordt het min 2 graden. Plaatselijk kan het weer glad zijn.