Stremming Sluiskilbrug voorbij, auto's en fietsers kunnen weer over de brug

De Sluiskilbrug functioneert weer. De brug was sinds het begin van de middag gestremd voor wegverkeer door een technische storing. Automobilisten moesten daardoor omrijden via de Sluiskiltunnel en voor fietsers voer het pontje vijf uur langer door dan gebruikelijk.

De Sluiskilbrug (foto: Bianca Scharmga)

De passagiers die meegingen op het pontje waren erg blij met deze extra avonddienst. "Nu ben ik veel sneller waar ik moet zijn, anders had ik helemaal moeten omrijden via de sluizen", zegt Kevin Vreeken. Cees Baaij, de schipper van het pontje hield met een verrekijker in de gaten of er mensen aan de overkant stonden te wachten: "Dan moeten we weer gaan varen want we laten de mensen niet in de kou staan."

'Ik zag toevallig dat het pontje 'avonds voer dus maakte ik er gebruik van'

Niet blijven liggen

Eenmaal aan de overkant bleek dat de mannen helemaal niet naar de overkant hoefden. "We staan alleen bij de pont te kijken omdat we hier morgenochtend moeten lossen. Het is nog te vroeg om naar bed te gaan dus we lopen nog een stukje langs het kanaal", zegt de man. "Ik had het al verwacht", zegt Baaij. "Maar je kan het risico niet lopen dat er mensen aan de overkant staan te wachten, terwijl wij gewoon blijven liggen", aldus Baaij.

Pontje Sluiskil (foto: Omroep Zeeland)

Software probleem

Uiteindelijk kon de pont er rond 21:45 mee stoppen. Toen meldde een woordvoerder van Rijkswaterstaat dat de storing opgelost was. De brug kampte met een software probleem. Omdat de brug openstond, kon het scheepsverkeer wel gewoon doorvaren.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
N61 Sluiskilbrug
Deel dit artikel:

Reageren