Innovaties leveren uienbedrijf Zeeuwse logistiek prijs op

Het bedrijf MSP Onions uit Nieuwdorp heeft de Logistiek Prijs Zeeland gewonnen. Dat werd bekend gemaakt tijdens het jaarcongres van Zeeland Connect. Zeeland Connect is een netwerk van ondernemers, kennisinstellingen en overheden dat de logistieke positie van Zeeland probeert te versterken.

Het bedrijf MSP Onions uit Nieuwdorp heeft de Logistiek Prijs Zeeland gewonnen. (foto: Omroep Zeeland)

Het uienbedrijf krijgt de prijs omdat ze innovatief bezig zijn. Zo wordt binnenkort een nieuwe fabriek opgeleverd waarin machines, software en intelligente netwerken de arbeidsintensieve activiteiten overnemen. Daardoor kan er volcontinu gedraaid worden in de fabriek door twee tot drie personen.

Daarnaast speelt MSP Onions ook een grote rol in een project op het gebied van autonoom transport dat begin volgend jaar van start gaat. Het is de bedoeling dat vrachtwagens zonder chauffeur over de openbare weg van MSP Onions naar het bedrijf Kloosterboer gaan rijden. Het project gaat in totaal drie jaar duren.

MSP Onions (foto: Omroep Zeeland)

De jury van de Logistiek Prijs Zeeland was onder de indruk van de flexibiliteit van MSP Onions en het feit dat het bedrijf constant op zoek is naar nieuwe innovaties.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland Connect MSP Onions
Deel dit artikel:

Reageren