Vlissingen komt geld tekort voor bijstandsuitkeringen

Vlissingen wil meer geld van het ministerie van Sociale Zaken voor het aantal bijstandsuitkeringen in de stad. Vlissingen komt al jaren miljoenen euro's per jaar tekort om alle bijstandsuitkeringen te kunnen betalen. Dat tekort moet de gemeente uit eigen zak bijbetalen.

Wethouder Sem Stroosnijder (SP) van de gemeente Vlissingen (foto: Omroep Zeeland)

De gemeente Vlissingen krijgt nu ieder jaar 24 miljoen euro van het ministerie van Sociale Zaken. Van dat bedrag moet de gemeente alle bijstandsuitkeringen betalen. Maar in de praktijk blijkt dat Vlissingen méér bijstandsuitkeringen moet uitkeren, dan het ministerie van Sociale zaken denkt. Het gaat over miljoenen euro's, die Vlissingen per jaar moet bijpassen. Volgens wethouder Sem Stroosnijder (SP) trekt Vlissingen daarover al jaren aan de bel.

Veel uitkeringen

Vlissingen telt meer bijstandsgerechtigden dan andere steden van deze omvang, schetst Stroosnijder. Dat komt door de samenstelling van de bevolking; met relatief veel mensen met een lagere opleiding en een afstand tot de arbeidsmarkt. Het is Vlissingen niet duidelijk hoe het ministerie van Sociale Zaken aan haar berekening komt voor het aantal bijstandsuitkeringen in de stad. Een aantal factoren van die berekeningen zijn geheim, tot verontwaardiging van Stroosnijder.

Vlissingen komt geld tekort voor bijstandsuitkeringen

Meer over dit onderwerp:
Vlissingen bijstand uitkeringen Sociale Zaken
Deel dit artikel:

Reageren