Marco Minnaard wint Zeeuws kampioenschap moutainbike

Marco Minnaard uit Wemeldinge heeft vanmiddag het Zeeuws kampioenschap mountainbike gewonnen. In het bos van Westenschouwen was hij na zeven rondes de snelste mountainbiker en daarmee revancheerde hij zich voor zijn tweede plaats van vorig jaar. Bij de dames won Zoë Mulder uit Heinkenszand.

In eerste instantie leek het, net als vorig jaar, weer een tweestrijd te worden tussen Thijmen van de Vrede en Marco Minnaard. Het was echter Minnaard die over de langste adem beschikte. Halverwege de wedstrijd nam hij afstand van de winnaar van afgelopen jaar.

Ondertussen zat een groep met Joey de Decker en Pim van de Swaluw daar vlak achter. Van de Vrede kreeg te kampen met een lekke band en was daardoor kansloos voor de strijd om de overwinning.

De winst ging uiteindelijk op overtuigende wijze naar oud-wielerprof Minnaard die ruim anderhalve minuut voorsprong had op zijn naaste belagers. Joey de Decker uit het Belgische Assenede finishte als tweede en Pim van de Swaluw uit Kwadendamme eindigde op de derde plaats.

Dames

Bij de vrouwen stonden slechts drie deelnemers aan de start. Zoë Mulder uit Heinkenszand maakte haar favorietenrol waar en was de sterkste dame.

Maaike van Dijk uit Voorschoten eindigde als tweede op gepaste afstand. Anne van de Swaluw uit Kwadendamme mocht als derde en laatste vrouw het podium op.

Deel dit artikel:

Reageren