Staatssecretaris Visser: Zorgvuldigheid is nu het belangrijkst voor de marinierskazerne

De procedures die leiden tot de komst van de marinierskazerne naar Vlissingen moeten zorgvuldig worden doorlopen. Dat is het antwoord van staatssecretaris Barbara Visser van Defensie op Kamervragen dinsdagavond in een commissievergadering. Kamerleden drongen aan op spoed.

Tweede Kamerdebat over de marinierskazerne (foto: Omroep Zeeland)

Tweede Kamerlid en boerenzoon Martijn van Helvert (CDA) merkte op: "Je moet een broedende kip niet storen, maar als een kip te lang op de eieren zit zijn ze vaak verrot."

Zorgvuldigheid boven snelheid

Maar Visser gaf aan dat wat haar betreft zorgvuldigheid boven snelheid gaat. Ze wees erop dat de Kamer haar heeft gevraagd om een goede kazerne af te leveren (fit for purpose) en om de medezeggenschap goed te regelen. "Ik voldoe aan vragen die door de Kamer zijn gesteld," zei Visser. Ze hoopt nog steeds dat het proces van medezeggenschap nog dit jaar kan worden afgerond.

No regret

De staatssecretaris wilde geen toezeggingen doen over een precies tijdschema waar de Kamerleden om vroegen. Het Zeeuwse Tweede Kamerlid André Bosman (VVD) stelde voor om al vast met de sanering van de grond te beginnen (no regret-maatregel), omdat dat toch moet gebeuren ongeacht of de marinierskazerne er komt. Barbara Visser liet niet weten hier iets voor te voelen.

Gedeputeerde Dick van de Velde was afgereisd naar Den Haag. Hij verwacht dat er in december, en hopelijk voor de feestdagen, meer helderheid komt.

Ook de Vlissingse wethouder Albert Vader volgde het debat vanaf de publieke tribune. Hij was na afloop niet ontevreden zei Vader naderhand tegen onze verslaggever:

Albert Vader: de redelijke termijn is verlopen

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Vlissingen Tweede Kamer marinierskazerne Doorn
Deel dit artikel:

Reageren