Zeeland wordt wakker: Black Friday, moordzaak Oostkapelle en hoogspanningslijn

Goedemorgen! Je hebt het deze week vast al verschillende keren voorbij zien of horen komen: het is zwarte vriedag, oftewel Black Friday. De dag waarop de winkeliers je met acties om de oren strooien.

Eerder deze week bleek dat veel ondernemers meedoen aan Black Friday. Ze houden het daarbij niet alleen bij een dag; het is eerder een 'Black Week'. Zou Black Friday ook voor extra drukte zorgen op het postsorteercentrum van PostNL? Wij nemen vandaag een kijkje, je ziet het later vandaag op omroepzeeland.nl.

Kledingbank Zeeland haakt dit jaar aan bij Black Friday en dat is voor het eerst. Betalende klanten kunnen profiteren van aanbiedingen. Het geld dat verdiend wordt komt ten goede aan klanten die niets hoeven te betalen, omdat ze daar het geld niet voor hebben.

Lees ook:

Vandaag gaat de rechtbank verder met voorbereidende zittingen in de moordzaak in Oostkapelle. Op 24 mei dit jaar werd een 78-jarige bewoonster van Parc Zonnehove neergestoken. Een uur daarna bezweek ze aan haar verwondingen. De verdachte die vastzit woonde in het appartementencomplex en zorgde volgens andere bewoners voor overlast. Mensen die in het complex wonen, zijn bang dat de man ooit terugkomt.

Bewoners werken aan de tuin op Parc Zonnehove (foto: Omroep Zeeland)

Niels Schuurbiers doet live verslag vanuit de rechtbank. Vanaf 11.40 uur volg je het live verslag op omroepzeeland.nl.

Vertraging hoogspanningslijn

De aanleg van de hoogspanningslijn tussen Borssele en Rilland loopt zeker een half jaar verder vertraging op. Netwerkbeheerder TenneT zet de aanbestedingsprocedure stop omdat zich tot nu toe twee gegadigden hebben gemeld. Dat is volgens Tennet te weinig, omdat er dan geen sprake is van concurrentie.

Hoogspanningslijn (foto: Omroep Zeeland)

Vandaag zijn er perioden met zon en het blijft vrijwel overal in de provincie droog. Het wordt 9 graden met een matige en aan zee soms vrij krachtige noordwestenwind.

De Instagram post kan op dit moment niet worden geladen. Klik hier om naar de post te gaan.

Meer over dit onderwerp:
ZWW
Deel dit artikel:

Reageren