GOES tegen VVOG op jacht naar eerste thuisoverwinning

Voetbalclub GOES zit na twee uitzeges op rij in de lift naar boven, maar interim-trainer Daan Eikenhout denkt niet dat zijn ploeg zomaar van het laag geklasseerde VVOG kan winnen. "Wij zitten niet in de positie om tegenstander te onderschatten."

GOES zorgde afgelopen weekend voor een stunt door een 2-3 zege bij Harkemase Boys (foto: Orange Pictures)

"Ik heb op YouTube samenvattingen van VVOG bekeken", zo vertelt Eikenhout over zijn voorbereiding op het duel. "Op basis daarvan zie ik uitslagen die net zo goed andersom hadden kunnen zijn. Dus deze wedstrijd winnen we niet zomaar. We zullen vol aan de bak moeten."

Derde Divisie A

stand onderin
13. Ajax 12-14
14. GOES 13-13
15. DOVO 12-8
16. VVOG 12-8
17. ONS Sneek 12-3

VVOG heeft in zes uitwedstrijden nog geen overwinning gehaald. De club uit Harderwijk speelde gelijk tegen VVSB, maar verloor alle andere uitduels. Voor GOES geldt dat de Bevelandse club op eigen veld alleen gelijkspeelde tegen ONS Sneek. Alle overige duels leverde geen zege op.

Nazario de Fretes

Donderdag kreeg GOES uitsluitsel over de inzetbaarheid van middenvelder Nazario de Fretes (20), die sinds zijn vertrek bij profclub Spartak Varna in Bulgarije meetraint bij GOES. De overschrijving van de voormalig jeugdinternational is goedgekeurd.

De Fretes is door Eikenhout opgenomen in de wedstrijdselectie en kan zijn debuut voor GOES maken.

Spelers op tribune

Ruben Besuyen (studie) en Lorenzo Hoekman (blessure) ontbreken bij GOES. Sjoerd Verhulst en Hakan Basagac zijn niet in de wedstrijdselectie opgenomen door Eikenhout. "Op Lorenzo na is iedereen fit. Ik moet fitte spelers op de tribune zetten. Dat is best lastig. Zeker omdat we bij GOES geen tweede elftal hebben, waarin spelers wedstrijdritme kunnen houden."

GOES-VVOG begint zaterdag om 18.00 uur op Sportpark Het Schenge in Goes. Het wedstrijdverloop is te volgen via Twitter @omroepzldsport en Teletekst. Beelden van de wedstrijd zie je 's avonds op deze site en zondag op TV in Omroep Zeeland Sport (18.10 uur).

Meer over dit onderwerp:
voetbal vv GOES Daan Eikenhout VVOG
Deel dit artikel:

Reageren