'Belgische jongeren terroriseren zwembad Koewacht'

'Belgische jongeren terroriseren zwembad Koewacht'
'Belgische jongeren terroriseren zwembad Koewacht' © Omroep Zeeland
Strenge maatregelen in zwembad Koewacht
Strenge maatregelen in zwembad Koewacht © Omroep Zeeland
Door alleen abonnementshouders toe te laten, of mensen die ter plekke een abonnement nemen, beschikt het zwembad over de persoonsgegevens van bezoekers. In geval van wangedrag, kunnen die gegevens doorgegeven worden aan de politie. "We verwachten dat probleemjongeren hierdoor wegblijven", aldus medewerkers van het zwembad, die niet met hun naam in de media willen.

'Ze denken dat ze hier de baas zijn'

Een deel van de jongens uit België dat het zwembad in Koewacht bezoekt, zou zich volgens de medewerkers schuldig maken aan intimidatie, mishandeling, bedreiging en ook aanranding. "Deze situatie duurt al twee jaar en wordt steeds erger", aldus een zwembadmedewerker. "Ze terroriseren het zwembad. Ze denken dat ze hier de baas zijn."
De situatie escaleerde afgelopen woensdag, toen de Belgische jongens enkele jongens uit Koewacht insloten en sloegen. Toen zwembadmedewerkers de daders verzochten het zwembad te verlaten, weigerden die dat. Omdat er een dreigende situatie ontstond richting het personeel, is de politie ingeschakeld. Die moest uiteindelijk met tien agenten en een politiehond de groep van het terrein verwijderen.
Overlast door Belgische jongens in zwembad Koewacht

Aanranding

De afgelopen twee jaar zouden de Belgische jongens ook herhaaldelijk meisjes en jonge vrouwen lastig vallen. Dat zou onder meer afgelopen maandag zijn gebeurd, toen een groep Belgische jongens drie meisjes insloten en betastten. Een vader van één van de meisjes heeft aangifte gedaan bij de politie, volgens medewerkers van het zwembad. De politie meldt desgevraagd nog geen aangifte ontvangen te hebben. Wel heeft de politie contact gezocht met de familie van het meisje.
Belgische jongeren vallen meisjes lastig

Alles in de gaten houden

Om de veiligheid van bezoekers en personeel te waarborgen komt er nu een vast bewakingscamerasysteem waarmee ook de ligweide in de gaten kan worden gehouden. Voor onbepaalde tijd worden extra beveiligers en een extra life-guard aangesteld. Ook zal de politie in Koewacht surveilleren.
Terneuzen overlegt met de Belgische politie over eventueel aanvullende maatregelen aan de Belgische kant van de grens.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>