'Een beetje zelfbewustheid en nederigheid kan geen kwaad'

Hoek pakt morgen de draad weer op in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal met de zware uitwedstrijd tegen DVS'33 in Ermelo, de nummer twee van de ranglijst. De ambitieuze Zeeuws-Vlaamse club verloor de laatste twee duels en moet voorlopig een pas op de plaats maken, beseft ook trainer Lieven Gevaert. "Een beetje zelfbewustheid en nederigheid kan geen kwaad."

Erwin Franse doet ook tegen DVS'33 niet mee met Hoek (foto: Orange Pictures)

In de belangrijke maand november met toppers tegen Harkemase Boys (6-0 verlies), Sparta Nijkerk (2-4 nederlaag) en DVS'33 (morgen) staat de teller na twee duels op nul punten. "We komen een tikkeltje kwaliteit tekort voor de top", zo herhaalde trainer Lieven Gevaert nog maar eens zijn conclusie van twee weken geleden.

Vorig weekend speelde Hoek niet. "Dat kwam wel goed uit", zegt Gevaert. "Een beetje herbronnen, terug tot jezelf komen."

Voetbalintelligentie

Want wie de wedstrijden bekijkt, ziet dat Hoek vaak op een snelle achterstand komt. Zoals tegen Harkemase Boys en Sparta Nijkerk. "Het is gelukkig niet systematisch dat we niet goed aan de wedstrijd beginnen, want bij Excelsior en Barendrecht lukte het wel. Sommige dingen zijn moeilijk te trainen. Het heeft ook met voetbalintelligentie te maken."

Gevaert kijkt voorlopig niet meer naar de topploegen. "We moeten niet naar Sparta Nijkerk kijken." De trainer hoopt door goede resultaten weer een plekje in de top drie te krijgen.

Derde Divisie A

stand bovenin
1. Sparta Nijkerk 12-33
2. DVS'33 12-28
3. Harkemase Boys 12-23
4. ODIN'59 12-22
5. Hoek 12-21
6. FC Lisse 13-20

Gevaert kan tegen DVS'33 geen beroep doen op verdediger Gert-Jan van Leiden, die door een schouderblessure nog enige tijd uit de roulatie is. Seppe Vereecke is door een lichte blessure aan zijn onderrug niet inzetbaar.

Geen Erwin Franse

Ook aanvaller Erwin Franse doet niet mee. Franse heeft nog altijd last van een verrekking aan zijn buikspieren, sinds het bekerduel tegen PEC Zwolle.

Daartegenover staat de terugkeer van middenvelder Sven Mbikulu in de wedstrijdselectie. Mbikulu stond enige tijd buitenspel door een blessure in de liesstreek. Mbikulu kan nog geen hele wedstrijd spelen.

DVS'33 tegen Hoek begint om 14.30 uur in Ermelo. Het wedstrijdverloop is te volgen via Twitter @omroepzldsport en Teletekst.

Meer over dit onderwerp:
voetbal hsv Hoek Lieven Gevaert
Deel dit artikel:

Reageren