Kloetinge een maatje te groot voor Terneuzense Boys in derby

Kloetinge is als sterkste uit de strijd gekomen in de derby tegen Terneuzense Boys in de 1e klasse C. De ploeg van Marcel Lourens won met 0-2 via goals van Daan Esser en Valentijn van Keulen. Kloetinge deed goede zaken op de ranglijst door de andere resultaten.

Na amper twee minuten op de klok legde arbiter Roy Labeur het spel stil vanwege vuurwerkdampen. Bij een corner voor Kloetinge was het zicht voor doelman Antonie Notte van Terneuzense Boys zo slecht dat de wedstrijd even onderbroken werd.

Terneuzense Boys kreeg na het oponthoud de eerste kans van de wedstrijd, maar Douwe Zeegers kwam bij de eerste paal net tekort. Na ruim twintig minuten kwam Kloetinge op voorsprong. Daan Esser schoot de bal op vijf meter van het doel binnen na een corner.

Na het doelpunt van de bezoekers probeerde Terneuzense Boys om zich terug in de wedstrijd te knokken. Jesper Cornelissen kreeg daar de ideale gelegenheid voor, maar hij schoot van dichtbij op keeper Mitchell Braafhart.

Meteen na rust sloeg Kloetinge opnieuw toe. Terneuzense Boys kreeg de bal niet weg na een corner en Valentijn van Keulen was attent: 0-2. Kloetinge kreeg daarna kansen om de score verder uit te breiden, onder meer via Ronaldo Meijer en Jeroen de Jonge.

Slotoffensief

Een slotoffensief van Terneuzense Boys leverde een kans op voor Bart van Fraeyenhove, maar zijn inzet werd geblokt. Tien minuten voor tijd kopte Kloetinge-aanvoerder Jaap Esser bijna in zijn eigen doel, maar Braafhart kreeg er nog een hand tegen.

Drie punten los

Door de 0-2 overwinning én de nederlaag van mede-koploper Nieuw-Lekkerland loopt Kloetinge uit op de ranglijst en staat het nu drie punten los. Terneuzense Boys zakt van de twaalfde naar de dertiende (voorlaatste) plaats.

Scoreverloop

0-1 Daan Esser (23)
0-2 Valentijn van Keulen (47)

Opstelling Terneuzense Boys

Antonie Notte, Justin van Rossem, Ewoud van Troost, Thiemo Moes (Glenn Michielsen/59), Dangelo Martien, Bart Gort, Bart van Fraeijenhove, Wouter Duvekot, Jesper Cornelissen (Niek Hamelink/74), Miroslav Peric, Douwe Zeegers (Wouter Faasse/68)

Opstelling Kloetinge

Mitchell Braafhart, Klaas van Hecke, Jaap Esser, Jeroen de Jonge, Marijn Wijkhuijs, Roy Mulder, Ronaldo Meijer (Luuk van Vossen/..), Valentijn van Keulen (Aidan Milot/89), Daan Esser, Jeremy Hubregtse, Huib van Hecke (Xander van der Poel/68)

Reageren