Meerderheid cafés en sportkantines schenden regels bij schenken alcohol

Meerderheid cafés en sportkantines schenden regels bij schenken alcohol
Meerderheid cafés en sportkantines schenden regels bij schenken alcohol © ANP
Zeeuwse jongeren kunnen nog steeds makkelijk aan alcohol komen
Zeeuwse jongeren kunnen nog steeds makkelijk aan alcohol komen © ANP
De gemeente Hulst scoort het laagst. Tijdens het onderzoek werd in geen enkel café, sportkantine of slijterij gevraagd naar de leeftijd en een ID. Vergeleken met de overige Zeeuwse gemeenten scoren Reimerswaal en Schouwen-Duiveland de hoogste naleefpercentages (respectievelijk 69 procent en 46 procent).
Ook de gemeentes Tholen en Terneuzen scoren niet goed. Kijkend naar de soorten alcoholverstrekkers, scoren supermarkten en slijterijen hoger dan de commerciële horeca en de paracommercie (bijvoorbeeld sportkantines).

Landelijk

Met deze cijfers doet Zeeland het slechter dan het landelijke gemiddelde. In Zeeland werd in 33 procent van de gevallen om de leeftijd gevraagd terwijl dat landelijk op 38 procent ligt. Opvallend is ook dat de commerciële horeca in de gemeente Reimerswaal ver uitsteekt boven de rest van de gemeenten. In Reimerswaal is het percentage 78 procent terwijl de gemeente Veere op de tweede plaats staat met 39 procent.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>