Appartementen in kerk in Sluis

De rooms-katholieke Sint Johannes de Doperkerk in Sluis wordt deels omgebouwd tot appartementencomplex. Alleen het voorste deel van het gebouw blijft beschikbaar voor kerkdiensten. Als alles meezit start de bouw oktober volgend jaar.

Volgens het parochiebestuur is het te duur om een volledige kerk in gebruik te houden, omdat er steeds minder kerkgangers zijn. Veronique van Rie, secretaris van het bestuur: "Er komen nu nog maar zo'n dertig mensen naar de kerkdiensten, dat is echt te weinig om de kerk in stand te houden." Er is in de kerk plek voor ruim driehonderd mensen.

Ze betreurt het dat er appartementen in de kerk komen, maar is blij dat de kerk daarvoor niet wordt gesloopt. "Zo blijft het mooie gebouw toch bestaan voor de gemeenschap."

'Die kerk en ik horen bij elkaar'

Dinsdagavond kwamen zo'n honderd mensen op de inloopavond in de kerk af. Zij waren meer nieuwsgierig dan dat ze echt plannen hebben om te kopen. Een dame zag het wel zitten, want: "Die kerk en ik horen bij elkaar. Ik ben er gedoopt, ik ben hier getrouwd, mijn kinderen zijn hier gedoopt en ik heb veertig jaar in het koor gezeten. Maar ik wacht even tot er wat meer concreet is."

Er komen zeventien appartementen in de kerk, waarvan een aantal lofts. Dat zijn volgens de projectontwikkelaar Krens uit Tilburg woningen met meerdere verdiepingen. In oktober 2020 kan er als alles meezit gestart worden met de bouw van de appartementen, die kunnen dan opgeleverd worden in de zomer van 2021.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren