Zeeuwse kiters vanuit de lucht, dit is de beste dronevideo van het jaar

Thomas de Koster (21) uit Middelburg heeft de beste dronevideo van het jaar gemaakt. Zijn video van een groep kitesurfers bij Vrouwenpolder won in de categorie Nationaal bij de Drone Awards. De Koster kreeg zijn prijs gisteren uitgereikt in de Stadsschouwburg in Middelburg.

De Koster zag zijn winst niet aankomen: "Ik was al verbaasd dat mijn video genomineerd was en nu heb ik zelfs nog gewonnen!" Hij schoot de video zo'n twee maanden geleden, nadat een vriend hem tipte dat de omstandigheden voor kitesurfers die dag erg goed zouden zijn. "Het werd hoog water, waardoor het hele strand volliep."

En Jan-Willem Dekker zou komen. Koster: "Eén van de betere kitesurfers in Zeeland." Dekker kreeg uiteindelijk een hoofdrol in de video. "We hebben elkaar op het strand heel even gesproken en toen heb ik hem gevraagd: 'Ben jij down om achtervolgd te worden door een racedrone?'" Het resultaat: de beste dronevideo in Nederland.

Thomas de Koster uit Middelburg (foto: Drone Awards)

De Drone Awards werden dit jaar voor de zesde keer uitgereikt. Er is geen jury, mensen konden stemmen op hun favoriet. Er zijn twee categorieën: nationaal en internationaal. Die laatste categorie werd gewonnen door Sander Coppens uit Roosendaal. Hij maakte een video in IJsland.

Deel dit artikel:

Reageren