Nieuw leerwerkbedrijf wil ook iets betekenen voor de buren

Het nieuwe leerwerkbedrijf van zorgorganisatie De Hoop wil de Scheldestraat in Vlissingen weer een beetje opfleuren. Dat werd gezegd op de informatiebijeenkomst die gehouden werd in de nieuwe vestiging. Vooraf hadden de omwonenden nog zorgen over toenemende overlast, maar ze stapten met een gerust hart weer naar buiten.

De nieuwe vestiging van De Hoop aan de Scheldestraat (foto: Omroep Zeeland)

"We hopen ook dat dit een ontmoetingsplek voor de wijk wordt", vertelt Wietske Nijsse van De Hoop. Een aantal bewoners uitte hun zorgen tijdens de bijeenkomst, maar zeiden achteraf dat ze vertrouwen hebben dat vestiging niet voor nog meer drugsoverlast zorgt. "Op de andere locatie aan de Badhuisstraat is er ook geen overlast en dat hebben we nu proberen duidelijk te maken. Dat is volgens mij wel gelukt", zegt Nijsse.

Lunchroom

Binnenkort wordt verwacht dat er gestart kan worden met een lunchroom. Daarvoor gaat de gemeente nog uitsluitsel geven. Tot dan kan er al wel kleding gekocht worden en een kopje koffie gedronken worden. "Hopelijk komen de buurtbewoners na deze avond nog een keer terug", zegt Nijsse

Meer over dit onderwerp:
Vlissingen De Hoop Scheldestraat leerwerkbedrijf
Deel dit artikel:

Reageren