'Als het zo doorgaat kan het snel afgelopen zijn met Schoondijke'

Met nul punten uit negen wedstrijden in de laagste klasse van het zaterdagvoetbal is Schoondijke op dit moment de slechtst presterende ploeg in het Zeeuwse amateurvoetbal. Door een groot vrijwilligerstekort en de teruglopende inkomsten kan de club het hoofd nog amper boven water houden. "Je zou zeggen, het is vijf voor twaalf, maar daar zitten we eigenlijk al overheen", zegt voorzitter Johan van Espen.

Ondanks de slechte resultaten geeft trainer Martin van Vooren niet op. Elke week rijdt hij vanuit zijn woonplaats Middelburg met plezier naar Schoondijke. "We hebben een leuke en hechte groep. Dat zorgt ervoor dat ik hier iedere keer weer met een goed gevoel naar toe kom. Dat je na een nederlaag dan weer weggaat met een slecht gevoel gebeurt ook weleens. Ik doe mijn best om de spelers beter te maken."

Drie opties

Afgelopen zomer probeerde de club een tweede elftal van de grond te krijgen, maar dat ging na wat afzeggingen op het laatste moment niet door. Tijdens de laatste ledenvergadering gaf voorzitter Van Espen de leden drie opties: de club opheffen, samenwerken met een andere club of doorgaan hoe het nu gaat. "Ze kozen voor het laatste. Toch kan ik niet garanderen dat we er over een tijdje niet alsnog mee moeten stoppen."

Trainer Martin van Vooren zag zijn ploeg weer verliezen (foto: Omroep Zeeland)

De thuiswedstrijd tegen WIK '57 werd afgelopen zaterdag met 1-4 verloren. "Die ene goal was nog het enige positieve aan de wedstrijd. Je ziet gewoon weer dat het niveauverschil met de andere ploegen veel te groot is", zegt trainer Van Vooren. Op sportief vlak weer een zeperd, maar de financiële situatie is nog zorgwekkender. "Als het allemaal tegenzit dan kan het zomaar heel snel afgelopen zijn", stelt Van Espen.

Meer over dit onderwerp:
Schoondijke voetbal
Deel dit artikel:

Reageren