Vlissingen zet vuurwerkdetectiesysteem in tegen te vroeg vuurwerk afsteken

De gemeente Vlissingen zet dit jaar, net als Middelburg, een vuurwerkdetectiesysteem in tegen mensen die te vroeg vuurwerk afsteken. Het systeem geeft de politie en boa's een melding met de exacte plaats waar het vuurwerk wordt afgestoken.

Knallend vuurwerk (foto: Omroep Zeeland)

In Oost-Souburg en in het Middengebied in Vlissingen worden binnenkort richtmicrofoons geïnstalleerd. Die microfoons kunnen aan de hand van de knallen snel bepalen waar het vuurwerk is afgestoken. Burgemeester Bas van den Tillaar: "Via een speciale app wordt de plek binnen tien seconden op de meter nauwkeurig doorgegeven aan politieagenten en boa's. Ze kunnen dan in zeer korte tijd daar aanwezig zijn en de mensen oppakken die het vuurwerk hebben afgestoken."

Nu niet te laat

De burgemeester denkt dat daarmee de pakkans wordt vergroot. "We krijgen zo een beter beeld van waar het groot feest is, en kunnen dus gerichter surveilleren. Normaal gesproken ben je altijd te laat als het vuurwerk is afgestoken, en nu niet." Het is een proef, benadrukt de burgemeester. "Na oud en nieuw gaan we evalueren en dan kijken we of we het volgend jaar weer inzetten."

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
politie vlissingen vuurwerk boa's detectiesysteem
Deel dit artikel:

Reageren