Een wandeling door de natuur maken, vanuit je stoel

Een wandeling door de natuur maken, terwijl je gewoon thuis bij de verwarming zit. Een aantal bewoners van zorginstelling Willibrord hadden vandaag de primeur. Door een bril op te zetten, bevonden ze zich plots in natuurgebied De Manteling.

Bewoner Joop Galis kreeg als eerste de bril opgezet door Marloes Hendriks van ZorgPlezier, een van de makers van de natuurwandeling. Galis vond het prachtig. "Ik ben 90 en slecht ter been dus ik heb wel genoten. Ik hoop dat ik op de een of andere manier een keer daar echt kan wandelen. En de pianomuziek onder het filmpje, dat vond ik ook erg mooi."

Een positief gevoel

ZorgPlezier heeft deze eerste wandeling gemaakt met onder meer het bedrijf Hetisesther en de provincie. Hendriks: "Het is voor mensen die niet kunnen wandelen door ziekte, of voor mensen die niet zo snel met de natuur in aanraking komen een leuke manier om de natuur te beleven. Het geeft een positief gevoel."

Bedoeling is dat de provincie samen met ZorgPlezier en Hetisesther nog meer natuurgebieden gaat filmen voor de virtual reality bril. Ze zijn te zien op onder meer de website van de provincie.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren