Hoek recht de rug in tweede helft en wint

Hoek is met de schrik vrijgekomen tegen middenmoter SteDoCo. Op eigen veld leek het na een zeer zwak begin averij op te lopen, maar een sterke tweede helft leidde tot een 5-2 zege. Reguillo Vandepitte scoorde twee keer voor de Zeeuws-Vlamingen, Robin Nelis, Roycel James en Ruben de Jager verzorgden de andere treffers.

Het eerste half uur had Hoek geen grip op de bezoekers uit Hoornaar. SteDoCo kwam vroeg op 2-0 door treffers van Joran Schröder en Vincent Verheul. Tien minuten voor rust maakte Reguillo Vandepitte de aansluitingstreffer, maar het spel bleef ondermaats.

Comeback

Na rust ging Hoek met een compleet andere instelling het veld in en werd er aanmerkelijk beter gevoetbald. Kansen voor de thuisploeg volgden elkaar in hoog tempo op, maar de eerste paar keren werd nog geen doel getroffen. Nelis schoof de bal net naast het doel, Bannani stuitte op de keeper en Rik Impens raakte de paal. In de 62e minuut trok Robin Nelis de stand alsnog gelijk, hij werd goed bediend door De Jager en rondde af. Nog geen twee minuten later maakte Hoek de comeback compleet dankzij een bekeken afstandsschot van Roycel James, wat voor Hoek het signaal was om alle registers open te trekken en SteDoCo nog zwaarder onder druk te zetten.

Ruben de Jager breidde de voorsprong uit door als eerste bij een afgeketste voorzet te zijn en die langs de keeper te tikken, waarna Vandepitte met zijn tweede treffer van de middag de 5-2 eindstand op het bord zette.

Door de zege blijft Hoek vijfde, het loopt drie punten in op Harkemase Boys. Volgende week sluit Hoek de eerste seizoenshelft af met een uitwedstrijd bij Jong Almere City.

Scoreverloop

0-1 Joran Schröder (12)
0-2 Vincent Verheul (26)
1-2 Reguillo Vandepitte (35)
2-2 Robin Nelis (62)
3-2 Roycel James (64)
4-2 Ruben de Jager (72)
5-2 Reguillo Vandepitte (84)

Opstelling Hoek

Jordi de Jonghe, Fabian Wilson, Alexander Embrechts, Roycel James (Kim Vandenbergh/84), Karim Bannani, Steven Smulder, Reguillo Vandepitte, Jonathan Constansia (Francis Kabwe Manengela/82), Robin Nelis (Abdoe Abdenbi/72) , Rik Impens, Ruben de Jager

Deel dit artikel:

Reageren