Van den Broeke prolongeert Den Inkelcross

Tim van den Broeke is opnieuw de snelste bij de Den Inkelcross in Kruiningen. De Vlissinger, die in 2016 en vorig jaar ook als eerste over de streep kwam, versloeg Yunis Stitan en Beauyehu Petersen. Bij de vrouwen was Monica Sanderse, ook uit Vlissingen, de beste. Zij verwees Amber Bongertman naar de tweede plek. Lydia Kleinjan werd derde.

Van den Broeke liep van meet af aan duidelijk dat hij de voor de winst ging, hij nam al in de eerste van de drie rondes afstand van de rest van het peloton. Stitan, huidig lijstaanvoerder van de Zeeuwse crosscompetitie, kon als enige nog volgen.

In de tweede omloop was het gat tussen Van den Broeke en zijn achtervolger ruim dertig seconden en die afstand kon Stitan niet meer verkleinen. Petersen eindigde op de derde plaats, Erwin Harmes werd vierde. Van den Broeke verklaarde na afloop dat de cross vooral een training is voor de Acht van Apeldoorn en het NK 10 km op de weg.

Den Inkelcross

mannen, 9 km
1. Tim van den Broeke Vlissingen 31.57'
2. Yunis Stitan Dreischor 32.29'
3. Beauyehu Petersen Goes 32.35'

Bij de vrouwen had Monica Sanderse geen enkele tegenstand. Ze pakte haar derde overwinning op rij in de crosscompetitie en Amber Bongertman kwam op ruim twee minuten van Sanderse als tweede binnen, gevolgd door Kleinjan.

Den Inkelcross

vrouwen, 9 km
1. Monica Sanderse Vlissingen 39.55'
2. Amber Bongertman Roosendaal 42.06'
3. Lydia Kleinjan Goes 42.37'
Deel dit artikel:

Reageren