Hoteleigenaar zoekt 'smurf' die geldcassette uit kluis roofde

Hotel Kaap West in Westkapelle heeft afgelopen nacht bezoek gehad van een dief die de kluis heeft gesloopt en de inhoud heeft meegenomen. Op Facebook meldt de eigenaar van het hotel dat ie aan die buit niets zal hebben. In de geldcassette is namelijk een blauwe verfbom ontploft. Daarmee is het geld waardeloos en daardoor zit de dief onder de blauwe smurrie die heel lastig te verwijderen is.

De opengebroken kluis van Hotel Kaap West (foto: Michel Kloeg)

De eigenaar Michel Kloeg hoopt dat door de blauwe verf de dader snel gepakt wordt. Hij plaatste vanochtend een bericht op zijn Facebookpagina met de tekst: "Ken jij iemand in je omgeving die ineens op een smurf lijkt? Dan weet je wat je moet doen toch?"

Onbruikbaar

Volgens Kloeg is dit een misdaad met alleen verliezers. "Ik lach erom, maar het is een serieuze zaak. Mijn personeel is er erg van geschrokken. En zelfs de dader schiet er niets mee op. Want de buit is onbruikbaar."

Sowieso zat er niet veel geld in de kluis. "Die wordt meerdere keren per week door een waardetransport geleegd, dus er kan nooit meer in hebben gezeten dan enkele honderden euro's. De schade aan de vernielde kluis bedraagt zo'n 6.000 euro, maar daar zijn we gelukkig voor verzekerd." Toch baalt hij ervan. "Want de verzekeraar rekent dat uiteindelijk ook door in de premies. Dus worden we daar met zijn allen slechter van."

Michel Kloeg van Kaap West over kluisroof

Meer over dit onderwerp:
112 Westkapelle inbreker verfbom
Deel dit artikel:

Reageren