Zeeuws-Amsterdamse band Peg Whales brengt tweede EP uit

De debuut-EP Stromboli is nog geen jaar oud, maar nu komt de Zeeuws-Amsterdamse band Peg Whales al met een tweede plaat. Op Alaska Woods staan de eerdere singles, aangevuld met nieuwe tracks. En dit alles is nog maar een voorproefje van een full-album volgend jaar.

In de band spelen de Zeeuwen Matthijs Hoitsma (The Pheromones), Willy Berrevoets (Surrender) en zanger, gitarist en componist Erik de Bruyn, ook bekend als filmmaker. Hij maakte onder andere Wilde Mossels, J. Kessels en de tv-serie Grenslanders.

De negen songs op Alaska Woods zijn opgenomen in de Avalanche Studio in Oost-Souburg. Drummer Willy Berrevoets nam de productie voor zijn rekening.

Alternatief kerstlied

De eerder dit jaar uitgebracht singles zijn aangevuld met de tracks Oceans Rise en To Get Away. Dat laatste nummer is geïnspireerd door de desolate noordelijke ijsvlaktes. In deze decembertijd schuift zanger Erik de Bruyn de track Dublin Nights naar voren als alternatief kerstlied.

De mannen van Peg Whales hebben er zin in, want volgend jaar wil de band nóg drie nummers opnemen. Het complete werk verschijnt dan op één cd.

Cover van de EP Alaska Woods (foto: Peg Whales)

Meer over dit onderwerp:
Erik de Bruyn Peg Whales
Deel dit artikel:

Reageren